Klikom na sliku pristupite sajtu.

Ako uspete da hakujete njenu zaštitu, ova kompanija će Vam platiti 100 hiljada dolara – InfoZabava.com
Home / Zabava / Ako uspete da hakujete njenu zaštitu, ova kompanija će Vam platiti 100 hiljada dolara

Ako uspete da hakujete njenu zaštitu, ova kompanija će Vam platiti 100 hiljada dolaraKompanija AgileBits, koja stoji iza jednog od najpopularnijih alata za zaštitu ličnih lozinki 1Password, saopćila je da je povećala maksimalnu nagradu za otkrivanje bagova u okviru svoje aplikacije sa dosadašnjih 25.000 na 100.000 američkih dolara.

Ovakvom nagradom za majstore koji, ako takvih uopće ima, uspijju da probiju njihovu zaštitu i otkriju sigurnosne propuste u okviru 1Password aplikacije, AgileBits dokazuje da ima vjere u svoje razvojne timove i dovoljno samopouzdanja da ponudi ovako veliku novčanu nagradu.

Pritom se iznos nagrade popeo skoro na nivo koji za otkrivanje bagova nude tehnološki giganti Apple, Microsoft ili Google.

Naravno, kao što stoji u pravilima, ovo nije nimalo jednostavan zadatak, iako developeri 1Passworda pripremaju posebnu dokmentaciju koja bi trebalo da pomogne onima koji će pokušati da osvoje nagradu.

Kompanija je stvorila posebne programske kodove i svojevrsno istraživačko okruženje čime na određeni način želi da pomogne onima koji smatraju da su dovoljno dobri da provale u “virtuelni trezor” u kojem 1Password čuva i skladišti lične informacije.

Ovakvim potezom 1Password između ostalog želi da dokaže i pokaže da je zaista riječ o najboljoj aplikaciji za skladištenje sigurnosnih lozinki na svijetu.

password-704252_1920
Foto: Ilustracija

(Avaz)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =