Home / Zabava / Čari zabranjenog seksa: Većina bi ovo probala, no rijetki idu “do kraja”

Čari zabranjenog seksa: Većina bi ovo probala, no rijetki idu “do kraja”Osim u rijetkim slučajevima, većina parova uvodi sado-mazo igre kao osvježenje u vezu, iako to nikako ne postaje jedini izvor užitka.

Kad pričamo o zadovoljstvu u seksu koje je povezano s trpljenjem boli, govorimo o mazohizmu, odnosno o vrsti patološke seksualne sklonosti (parafiliji) u kojoj se seksualni užitak postiže jedino uz jaku bol.

Mazohisti su najčešće muškarci, a statistike govore da su to većinom direktori, političari, suci i bankari. Seksolozi smatraju da je razlog tome potreba za bijegom od strogo kontroliranog javnog života.

Neki stručnjaci isto tako smatraju da parafilija i mazohizam potječu iz ranog seksualnog razvoja osobe, odnosno kad osoba prvi orgazam doživi prije navršenih 10 godina. U tom slučaju je užitak uvijek bio povezan s bolovima, udaranjem po guzi s rukom, bičem ili nešto slično.

Sadizam i mazohizam su jako rijetki i postoje u pet do deset posto slučajeva, pri čemu su njihovi ljubitelji u 72 posto slučajeva muškarci, a u 28 posto žene.

Ovakva vrsta seksa se obično povezuje s odnosom bez emocija, a prati ga vezanje, bičevanje, gušenje i lupanje po guzi. Nekad čak prelazi i razinu samoranjavanja.

Glavni razlog za takvo uživanje obično se krije u privlačnosti koju donosi nosi kršenje pravila običnog seksualnog ponašanja.

Sadomazohizam kao povremena vrsta seksualnog uživanja rijetko stvara problem u vezi, osim kad se jedna strana umori i ne želi više to činiti, nakon čega često slijedi kraj veze.

Izvor:express.hr

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =