Home / Zabava / Donosi mir, blagostanje i novac u dom: Pod hitno nabavite ovog kućnog ljubimca

Donosi mir, blagostanje i novac u dom: Pod hitno nabavite ovog kućnog ljubimcaVeruje se da bez nje nema mira, blagostanja i novca u kući

Feng šui je poslednjih decenija postao veoma značajan kada je u pitanju uređenje doma i unošenje premeta u kuću za koje se veruje da donose sreću, mir, bogatstvo, piše Stil.

Ali, malo je poznato da jedan kućni ljubimac može da donese neverovatno mnogo dobra celoj porodici, a u pitanju je zlatna ribica.

Ova životinjica veoma je cenjena u čitavom orijentalnom svetu, a Budisti je veoma poštuju, jer predstavlja jedan od svetih amblema Bude.


Foto Thinkstock

Istočni narodi čvrsto veruju da porodice koje u kući gaje zlatnu ribicu dugo i zdravo žive, dok Egipćani od davnina veruju da ovaj ljubimac donosi sreću čitavoj porodici.

Tek udate Grkinje dobijaju na poklon zlatnu ribicu da bi bile srećne u braku i brzo dobile potomstvo, a mnogi veruju da je zlatna ribica najjači talisman za privlačenje bogatstva.

Kinezi smatraju da zlatna ribica uvlači i zadržava dobru či energiju u kući, bez koje, prema njihovom verovanju, nema mira, blagostanja i novca ni u jednom domu.

(Kurir)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =