Klikom na sliku pristupite sajtu.

Evo šta ovaj milijarder kaže o kineskoj robi – InfoZabava.com
Home / Vijesti i Svijet / Evo šta ovaj milijarder kaže o kineskoj robi

Evo šta ovaj milijarder kaže o kineskoj robiDžek Ma, vlasnik i pronalazač sajta “Alibaba”, jednog od najmoćnijih svetskih internet servisa za kupovinu, izjavio je da su danas često “kopije” svetski poznatih proizvoda čak i bolje od originala. Njegova izjava je proizvela pravi skandal u poslovnim krugovima na Zapadu prvenstveno zato što je često pod tužbama da trguje i lažnim ili fejk proizvodima.

A tu je i ta svetogrdna tvrdnja koja kaže da su se kineski proizvođači već toliko izvežbali u proizvodnji skupocenih brendova da su u najmanju ruku postali podjednako dobri, pa im više, sve češće, za zaradu nije čak potrebno ni “lažno” nego jednostavno razvijaju sopstvene marke.

Džeku Mau je, istina, sada lakše nego ranije da bude ovako iskren, a možda je tu bilo i otrova, jer je prošlog meseca Međunarodna trgovinska koalicija izbacila Alibabu iz svog udruženja. On je prema Forbsu vlasnik nekretnina u vrednosti 22,7 milijardi dolara, što ga čini 33. najbogatijim čovekom na svetu i drugim najbogatijim u Kini.

Vodeći se njegovom izjavom, kada se sledeći put odlučite da kupite nešto kod vašeg komšije Kineza, nemate razloga da brinete o kvalitetu robe. Međutim, Džek je izostavio da nagovesti da li postoje razlike u kvalitetu kineske robe koja se pronaje na srpskom tržištu od one koja se može kupiti na ulicama Šangaja.

Izvor: BKTVNews
Advertisement

Leave a Reply