Home / Zdravlje i Ljepota / GLAVOBOLJA KAO RUKOM ODNEŠENA: Najbolja esencijalna ulja i način kako da ih koristite!

GLAVOBOLJA KAO RUKOM ODNEŠENA: Najbolja esencijalna ulja i način kako da ih koristite!Glavobolje su različitih sorti i intenziteta a mi vam donosimo riješenje za svaku vrstu glavobolje…

 Eukaliptusovo eterično ulje

Poznato po svojim antibakterijskim svojstvima i njene efikasnosti i ublažavanja simptoma respiratornih bolesti. Posebno može pomoći problematičnim sinusima izazvanim glavoboljom. Ublažava stres i izaziva mentalno opuštanje.

Eterično ulje mente

Osvežavajuće aromatično ulje može ojačati čula i smiriti živce. Kada se nanesu opuštaju mišiće i nerve, podstiču cirkulaciju, oslobađaju bol. Stavite ga na čelo/vrat.

Hrizantemino esencijalno ulje

Hrizantemio ulje je odličan tretman za glavobolju u svim njenim oblicima. Široko se propagira hrizantemino ulje kao delotvoran lek za migrenu, predmenstrualne i menstrualne glavobolje i mnoge druge glavobolje.

Lavandino eterično ulje

Lavanda ima tu moć da oslobađa stresa, otklanja bolove i ima terapeutska svojstva. Ljudi koji pate od migrene i drugih vrsta glavobolja, obično imaju nizak nivo serotonina. Lavanda je etiketirana kao potentni relaksirajući sedativ.

Ruzmarinovo eterično ulje

Ruzmarinovo ulje opušta bolne i umorne mišiće, isisava stres i bol i podstiče bolju cirkulaciju.

Kako nanositi eterična ulja?

Prilikom nanošenja bilo kog eteričnog ulja direktno na kožu, strogo se preporučuje da ga pomešate sa nekim biljnim uljem. Direktno nanošenje može ugroziti vašu kožu.

Koristeći ruke ili vatu:

– Stavite dve kašike baznog biljnog ulja (bademovo, kokosovo ulje…) u činiju.
– Dodati 8-10 kapi eteričnog ulja i promešati
– Umočite vaticu ili prste u ulje u mešavinu i nanesite na čelo, lice, vrat, kožu glave

Hladna obloga
Pomešajte 8-10 kapi vašeg eteričnog ulja u jednu čašu hladne vode. Natopite čist peškirić, gazu ili vaticu iscedite višak pre nanošenja tkanine na bolnim područjima. Postupak možete ponoviti više puta.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =