Klikom na sliku pristupite sajtu.

Hobiti iz šume: Motociklisti u šumi snimili domoroca iz izgubljenog plemena – InfoZabava.com
Home / Vijesti i Svijet / Hobiti iz šume: Motociklisti u šumi snimili domoroca iz izgubljenog plemena

Hobiti iz šume: Motociklisti u šumi snimili domoroca iz izgubljenog plemenaMotociklisti koji su se vozili po stazi u šumi na Sumatri snimili su domoroca za kojeg neki veruju da je pripadnik izgubljenog plemena, sličnog pigmejcima. Nizak muškarac iskočio je iz grmlja pred motocikliste, kratko trčao ispred njih i ponovo nestao u bujnoj vegetaciji.

Znatiželjni motoristi krenuli su za njim, ali pronašli su samo veliki štap koji je odbacio u visokoj travi. Neki misle da je ćelavi muškarac pripadnik mitskoj indonezijskog plemena Mante ,za koje se veruje da žive u šumi, niži su od proseka i beže čim vide ljude iz spoljnog sveta. Drugi smatraju da je pleme Mante samo legenda. Jedina moguća potvrda o njihovom postojanju datira iz 17. veka, kad su navodno ulovili dvojicu članova plemena i odveli ih pred sultana.

Inače, 2003. arheolozi su otkrili ostatke antičke rase ljudi koji su bili toliko mali da su ih prozvali hobitima. Kosti su pronašli na otoku Flores na drugom kraju arhipelaga. Veruje se kako je Homo floresiensis živeo pre otprilike pola miliona godina i bio visok tek nešto više od metra.

(srbijadanas.com)

Advertisement

Leave a Reply