Klikom na sliku pristupite sajtu.

Kako je snimljena najlegendarnija scena iz “Maratonaca” – InfoZabava.com
Home / Showbizz / Kako je snimljena najlegendarnija scena iz “Maratonaca”

Kako je snimljena najlegendarnija scena iz “Maratonaca”Za vrijeme snimanja legendarnog filma “Maratonci trče počasni krug” dogodila se scena koju bi se zaista moglo opisati kao da je iz nekog filma.

Danilo Bata Stojković igrao je Lakija Topalovića, a Pavle Vuisić njegovog oca Milutina.

Svi su znali da je Bata bio veliki perfekcionist koji je uvijek tražio da odmah pogleda ono što je snimljeno te ako nije bio zadovoljan, tražio da se snimanje ponovi.

Pavle je, pak, uvijek snimao scene samo iz jednog pokušaja, eventualno dva i svi su znali da treći put neće htjeti ponavljati. Kada je došao red na snimanje scene u kojoj Pavle treba udariti Batu daskom, Bata je bio dosta zabrinut, iako je znao da je daska napravljena od veoma mekane balzovine, koja se i inače koristi za snimanje takvih scena. Tražio je da se daska nekoliko puta isproba na jednom od radnika na setu, Đoki, koji je bio nešto poput “Katice za sve”.

Đoka je tako nekoliko dana zaredom dobivao daskom po glavi i stalno je tvrdio da je daska ipak tvrda. Bata nije htio snimati pa se scena stalno odgađala. Pavle mu je zato rekao da će malo prerezati dasku i slomiti je rukama te da ga tako skoro neće ni dodirnuti.

To su i napravili, rez na daski premazali voskom kako se ne bi vidio, a Bata je napokon pristao na snimanje.

Međutime, Pavle je netom prije snimanja okrenuo dasku i svom snagom opalio Batu po leđima onom stranom koja nije bila prerezana. Daska je pukla od siline udarca, a snimatelj je viknuo: “Okrenuo si dasku naopačke!”

“Nije naopačke, dvadeset godina čekam ovo. Neka sada vidi je li tvrda balzovina, mamu mu njegovu”, navodno je rekao Pavle i napustio kadar, piše srpski Kurir.

(Avaz)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =