Klikom na sliku pristupite sajtu.

Kako najlakše preboljeti raskid: Do novog početka trebate proći ovih šest stadija – InfoZabava.com
Home / Zabava / Kako najlakše preboljeti raskid: Do novog početka trebate proći ovih šest stadija

Kako najlakše preboljeti raskid: Do novog početka trebate proći ovih šest stadijaPrekid ljubavne veze ili braka može biti jedno od najtežih iskustava, a da bi oporavak bio što brži trebate preuzeti kontrolu nad životom. Ne možete nastaviti dalje ako se niste pomirili s činjenicom da je gotovo. Da biste bili spremni za novi početak trebate proći šest stadija koji će vam pomoći da sve loše ostavite iza sebe, piše The Huffington Post.

Tugovanje

Puno truda i energije uložili ste u brak koji je završio raspadom, pa nije čudo da se osjećate izdato, ljuto i povrijeđeno. Iskusit ćete osjećaj negiranja, ljutnje, depresije prije nego li budete spremni prihvatiti da je zaista gotovo. Nemojte se opirati tim osjećajima, prihvatite ih i naučite se nositi s njima, a zapnete li u nekoj od tih faza potražite stručnu pomoć.

Ne možete sve kontrolirati

Prihvatite li činjenicu da ne možete kontrolirati sve što se događa, bit će vam puno lakše preboljeti prekid. Razmišljanje “što bi bilo kad bi bilo” nije nimalo produktivno. Prošlost više ne možete promijeniti, a jedino na što još možete utjecati je sadašnjost. Priznajte sami sebi da vas je emocionalno i finansijski oštetio, a što prije to uradite, to ćete ranije krenuti dalje.

Posvetite se sebi

Upamtite da će tuga koju trenutno osjećate proći, ali treba vremena. Proces zacjeljivanja je dugotrajan, pa stavite sebe na prvo mjesto. Nađite vremena i posvetite se aktivnostima koje vas vesele, ali dosad niste imali vremena, okružite se prijateljima ili meditirajte. Sve to može djelovati jako oslobađajuće, a upravo vam to i treba kako biste nanovo izgradili novo “ja”.

Oprost

Najvažniji korak kako biste što brže preboljeli prekid jest oprost. Pokušajte oprostiti sebi i bivšem partneru u suprotnom će vas ogorčenost kočiti u napretku. Za oprost treba vremena, pa se nemojte kriviti ako mu ne oprostite nakon nekoliko dana, ali imajte na umu da se i on vjerojatno bori sa svojim greškama.

Pravilne odluke

Ako imate djecu, nemojte dopustiti da ona ispaštaju. Oprostiti ne znači isto kao i zaboraviti, ali i vi ćete se bolje osjećati ako znate da svoje frustracije ne iskaljujete na njima. Zato im dopustite da viđaju oba roditelja i pustite da sami prosude situaciju.

Prihvatanje prekida

U ovoj fazi već puno mirnije možete sagledati na sve što vam se dogodilo. Prihvatili ste činjenicu da je gotovo i oprostili bivšem partneru. Sada shvaćate da vaša veza ili brak ipak nisu bilo toliko savršeni kao što ste mislili i da ste kao i svi imali puno trzavica te da je najbolje da svatko krene svojim putem.

(Avaz.ba)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =