Klikom na sliku pristupite sajtu.

KARIJES MOŽETE SAMI IZLEČITI: Sve to imate kod kuće, bez potrebe za zubarom! – InfoZabava.com
Home / Zdravlje i Ljepota / KARIJES MOŽETE SAMI IZLEČITI: Sve to imate kod kuće, bez potrebe za zubarom!

KARIJES MOŽETE SAMI IZLEČITI: Sve to imate kod kuće, bez potrebe za zubarom!Karijes je ozbiljan protivnik našem zdravlju i estetici, a ako se ne skida, kasnije može prouzrokovati ozbiljne probleme. Većina vas je ubeđena da se on može skinuti samo zubarskim tehnikama, ne prirodno. Varate se.

Američka stomatološka udruženja objasnila su da karijes i šupljine nastaju kada ugljeni hidrati zapadnu između zuba, stvarajući kiselu sredinu u kojoj trune gleđ i stvara se karijes. Još sredinom prošlog veka, lekari su došli do hipoteze da se karijes može izlečiti pravilnom ishranom, ali vremenom.

Jedna Amerikanka, koja je htela da ostane anonimna, odlučila je da ispriča kako su se njena deca izborila sa karijesom, bez pomoći stomatologa.

profimedia-0043282564

Foto: Profimedia

“Vidite, moje najstarije dete nedavno je razvilo šupljinu u zubu, u njegovu gornjem desnom bočnom sekutić. Karijes je bio iza desnog zuba na desni. Moj muž je to primetio jednu noć, kao osoba koja marljivo zube štiti i četkanjem i čišćenjem zubnim koncem. A kada tamo, definitivno je bila rupa u zubu i nije bila ni tako mala. Oboje smo se složili da karijes treba odma ispuniti plombom.

Nazvala sam zubara odmah i dogovorila sastanak. U međuvremenu, počela sam insistirati na tome da je moj sin uzima tri kapsule ulja od putera svako jutro zajedno sa svojom normalnom, svakodnevnom kašičicom fermentisanog ulja jetre bakalara.

S tom velikom rupom u zadnjem delu njegova sekutića, on je pio i jedno i drugo ulje. Lekar koga smo kontaktirali otkrio je da se karijes leči brže kada se ova dva terapijska i hranljiva ulja uzimaju zajedno.

Sastanak sa stomatologom je bio za nekoliko nedelja, pa sam nastavila detetu davati kapsule ulja maslaca svaki dan. Takođe sam rekla svom sinu da mu je stvarno potrebno da se vrati na svoj doručak od dve kriške tosta svakog jutra sa sirovim maslacem i medom umesto tahinija (gusta pasta koja se priprema od mlevenih semenki susama sa sezamovim uljem) i meda, što je zapravo on doručkovao u poslednjih nekoliko meseci.

Moj sin voli sirovi maslac i upravo je izašao iz rutine da ga jede svako jutro kao što je obično činio. Je li ova jednostavna promena doručka imala uticaj na razvoj njegove šupljine? Verovatno.

Nisam promenila bilo što drugo u njegovoj ishrani. On nije prestao da jede žitarice, i još uvek je povremeno jeo šećer kroz brzu hranu, koju dobija u školi. On je ipak tinejdžer, nakon svega. Pokušajte maknuti žitarice i šećere iz njihove ishrane i dobićete pobunu. Deca treba da uče neke stvari na sopstvenoj koži.

Zaključila sam da ne mogu zaštititi svoju decu od ovih stvari i držati ih u balonu – možete ih samo naučiti da budu mudri i oni će naučiti umerenosti sami tokom vremena.

Kao što se pokazalo, dan pre njegovog sastanka sa zubarom, nas je obavestio da će lečenje zuba biti premešteno na drugi datum jer je zubar morao otići van grada zbog porodičnih razloga.

profimedia-0031793728

Foto: Profimedia

Tako da se termin za moje dete pomerio za još par nedelja, ali svo to vreme, nastavili smo sa tri kapsule ulja putera sa kašičicom fermentisanog ulja jetre bakalara, nakon doručka od dve kriške tosta sa sirovim maslacem i medom.

Zadnji nedelju pre zubara, odlučila sam zaviriti u šupljinu i videti da li je sve bilo još gore. Prošlo je oko mesec dana, i moj muž je bio sam malo zabrinut s obzirom na to da je to bio jedan od najboljih prednjih zuba. Uzela sam lampu i moj sin je nagnuo glavu unazad i pogledala sam, i gledala, i gledala!””Tako je! Nema rupa više nigde. Ona je u potpunosti popunjena i bila glatka kao zub pored njega. Rekla sam svom mužu, a on je takođe pogledao. On je bio oduševljen kad je video da je rupa nestala.

I dalje ću ga voditi zubaru da proveri ima li još koji karijes i da proveri da li je u izlečenom zubu sve u redu.

Najbolja vest od svega je da smo promenili vrlo malo kako bi ovaj zub izlečili. Moj sin je nastavio svoju normalnu, hranljivu ishranu kod kuće s „propustima“ u ishrani koji se obično javljaju na školskim i zabavnim događajima.

Upravo smo i mi dodali ulje maslaca u svoju svakodnevnu ishranu zajedno sa fermentisanim uljem jetre bakalara, a moj sin se vratio nazad na sirovi maslac i tahini na svom tostu svako jutro.

I zaista, odveli smo sina kod zubara da napravi puni pregled i da proverimo da nema šupljine i karijesa u ustima moga sina. Zub je bio tamo, rupa je nestala. Ishrana može zaista izlečiti karijes.

srbija danas

Advertisement

Leave a Reply