Home / Zabava / Manja od diplome: Najaktivniji čitalac godine devojčica Nada pročitala 300 knjiga

Manja od diplome: Najaktivniji čitalac godine devojčica Nada pročitala 300 knjigaBiblioteka grada Beograda povodom je 86 godina rada, prvi put dodelila nagradu najaktivnijim čitaocima koji su pozajmili najveći broj knjiga u protekloj godini.

Novoustanovljena nagrada “Čitalac godine” dodeljena je Nadi Lazarević u kategoriji dece do 14 godina, jer je pročitala 298 knjiga u protekloj godini, dok je u kategoriji odraslih nagrada uručena Ljiljani Tadić za pročitanih 239 knjiga.Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov rekla je da je zadovoljna rezultatima koje je Biblioteka postigla za 86 godina rada i da je ustanova sa nikad manjim kolektivom ostvarila odlične rezultate.”Ove godine težićemo tehnološkom napretku da bi sepodstaklo tradicionalno čitanje. Zato smo napravili prve 3D printere sa kojima deca mogu da kreiraju šta žele, nov sajt koji preporučuje čitanje i na google prodavnici android aplikaciju Biblioteke grada”,  rekla je Jasmina Ninkov.
Ministar kulture i informisanjaVladan Vukosavljević svim zaposlenima je čestitao praznik i poželeo uspeh u radu.

“Između naše egzistencije, odnosno onoga što mi jesmo i između onoga što nam literatura i književnost nudi postoji jaka i neraskidiva veza, a te veze gaje i osnažuju biblioteke”, rekao je Vukosavljević i dodao da će Ministarstvo težiti da pomogne Biblioteci da unapredi svoj rad.

Nagrada Gligorije Vozarović” za najboljeg izdavača u 2016. godini dodeljena je Javnom preduzeću “Službeni glasnik”, dok je nagrada za najboljeg knjižara u 2016. pripala Mariji Janković iz Srpske književne zadruge. Nagrada “Marija Ilić Agapova” za najboljeg bibliotekara uručena je predsednici nadzornog odbora Bibliotekarskog društva Srbije Veri Petrović.

(Kurir)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =