Klikom na sliku pristupite sajtu.

Mogli-devojčica: U Indiji pronađena osmogodišnjakinja koju su odgajili majmuni – InfoZabava.com
Home / Vijesti i Svijet / Mogli-devojčica: U Indiji pronađena osmogodišnjakinja koju su odgajili majmuni

Mogli-devojčica: U Indiji pronađena osmogodišnjakinja koju su odgajili majmuniSvjetski mediji prenose priču o osmogodišnjoj djevojčici iz Indije koja je navodno odrasla s majmunima, živjela s njima i ponašala se poput njih.

Djevojčicu je policija pronašla u šumi u indijskoj regiji Motipur, u zaštićenom rezervatu Katarniagat. Vlasti pokušavaju da utvrde kako je osmogodišnja djevojčica uopće završila s majmunima u šumi.

Nju je pronašao Sureš Jadev, zamjenik komesara policije, dok zajedno s majmunima tražila hranu u blizini naseljenog područja kod rezervata Katarniagat u pokrajini Utar Padeš. Jadev je primijetio da se djevojčica ponaša identično kao majmuni i da burno reagira na kontakt s ljudima.

Policija je nakon toga dugo pokušavala da uhvati djevojčicu, ali je ona bježala. Nakon što je pronađena prebačena je u bolnicu gdje su je pregledali ljekari i podvrgli je procesu socijalizacije.

“Daily mail” prenosi riječi zvaničnika bolnice koji su rekli da pronađena djevojčica “agresivno reagira na ljude, jede bez korištenja ruku, hoda četveronoške i ne govori”.

Ona je naučila da hoda ispravljena na dvije noge, nakon nekoliko dana, ali doktori najavljuju da će socijalizacija djeteta potrajati dugo.

(Avaz)

Advertisement

Leave a Reply