Klikom na sliku pristupite sajtu.

Nisu samo modni detalj: Da li znate koja je funkcija nitni na ivicama džepova farmerki – InfoZabava.com
Home / Zabava / Nisu samo modni detalj: Da li znate koja je funkcija nitni na ivicama džepova farmerki

Nisu samo modni detalj: Da li znate koja je funkcija nitni na ivicama džepova farmerkiTeksas pantalone baš svako od nas ima u svom garderoberu, ali ako ih bolje pogledate, videćete da imaju detalje za koje nismo sigurni čemu služe.

Kada pogledate džepove, shvatićete da na ivicama svakog od njih postoje nitne. Mnogi bi pomislili da je reč samo o estetici, ali nije tako.

Ove nitne imaju svoju funkciju, i kada čujete koja je, shvatićete da je genijalno rešenje.

Kada su 1879. godine nastale, teksas-pantalone su odmah postale pravi hit među farmerima, a naročito su njima bili oduševljeni kopači zlata.


Foto: Printscreen

Međutim, iako su praktično bile nepoderive, radnici su često morali da idu krod kojača da im zakrpi džepove, koji bi se odšili i visili, čim bi neko zapeo za njih.
Krojač Džejkob Dejvis dosetio se da džepove zakuje bakarnim nitnama. Kako nije imao novca da patentira svoj izum, otišao je kod svog dobavljača teksasa, Levija Štrausa i dao mu ponudu da započnu posao proizvodnje džins-pantalona sa nitnama.


Foto: Profimedia

Radnici u San Francisku, a potom i širom sveta bili su oduševljeni koliko su praktične i dugotrajne farmerke s nitnama i one su počele da se prodaju kao lude.
No, preduzimljivi krojači nisu mislili samo na to da ove radničke pantalone budu dugotrajne i čvrstih džepova, već i da budu lepe. Upravo zbog tih nitni i štep na farmerkama je opšiven koncem u boji bakra. Čisto da bi se slagale boje.

(Kurir)

Advertisement

Leave a Reply