Klikom na sliku pristupite sajtu.

Oni su bili u kandžama narkomanije – InfoZabava.com
Home / Ispovijesti i SMS / Oni su bili u kandžama narkomanije

Oni su bili u kandžama narkomanijeMnoge poznate ličnosti koristili su brojne opijate, i dok su neki otvoreno priznali svoj porok, drugi nikada nisu hteli da priznaju
Javna tajna je da mnoge poznate ličnosti konzumiraju brojne opijate. Dok se neki od njih kriju, drugi se prozivaju, a treći pričaju o svojim iskustvima sa nelegalnim supstancama.

Jedan od prvih koji je javno istupio i priznao da je bio u „paklu droge“ je i Aca Lukas. On je rekao da ljudi nisu ni svesni koliko je narkomanija uzela maha i smatra da statistički podaci prema kojima u Srbiji ima 170.000 narkomana nisu tačni, jer “broj je, nažalost, mnogo, mnogo veći!”

“Teško je izlečiti se od narkomanske zavisnosti. Ipak, moguće je! Ja doduše nisam koristio heroin i nisam imao tu vrstu propadanja organizma, mozga… svega. Ali, kao čovek u ozbiljnim godinama koji ima decu, shvatio sam da je to bolest i da moram da se izvučem. I izvukao sam se”, rekao je on u jednom intervjuu.


FOTO: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ

Takođe je tada pomenuo i da je odlučio da osnuje fondaciju za odvikavanje od droge, pošto je pomogao pevaču Dadu Glišiću da ostavi narkotike.

“Istina je da je iza mene teška životna borba iz koje sam, uz božju pomoć, izašao kao pobednik. Bio sam mlad i prilično razočaran u sve što nam se dešavalo… Nije sramota pasti, sramota je ne ustati”, rekao je nedavno Dado Glišić.

FOTO DAMIR DERVIŠAGIĆ

Čuvena izjava Džeja Ramadanovskog “ako je kokain droga, onda sam ja narkoman!“ nije nikog iznenadila. Džej je u jednom intervjuu rekao da je kokain probao prvi put sa 19 godina, kada je bio u Amsterdamu.

FOTO DAMIR DERVIŠAGIĆ

S druge strane ima i onih umetnika koji su krili svoju zavisnost od narkotika, ali ih je policija otkrila i uhapsila. Takav slučaj je i sa glumcem Viktorom Savićem (28), koji je bio osuđen na novčanu kaznu 60.000 dinara zbog posedovanja droge. Viktor Savić, Igor Grubor i Nemanja Perić uhapšeni su 16. februara 2006. godine na uglu ulica Kralja Petra i Kneza Mihaila. Glumac je od Grubora kupio 1,30 grama marihuane, dok je 0,48 grama hašiša već imao kod sebe. Tokom suđenja Savić je potvrdio da je droga bila njegova, ali je rekao i da nije znao da je zabranjeno imati je.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Glumac Igor Pervić je među prvima javno progovorio o svojim problemima s heroinom i odvikavanjem.

“Otišao sam u London na detoks. Za 24 sata, pod anestezijom, promenili su mi krv, izvukli su sve otrove, blokirali centre u mozgu, posle čega ne bih mogao da osetim ništa ako bih ponovo uzeo drogu”, izjavio je Pervić.
A onda se sa svojom devojkom Jovanom Petrović preselio iz Beograda u Baćevac i potpuno okrenuo leđa prošlom životu. Nebojša Bakočević nije imao snage za tako nešto, te su ga mediji svrstali u „težu kategoriju“. Njegovo ime najčešće se moglo pročitati u kontekstu afere u koju je upleten i heroin.

NEBOJŠA BAKOČEVIĆ (FOTO FACEBOOK)

Pevač Milić Vukašinović takođe je podelio s javnošću svoja iskustva s drogom i naveo kako se nekada znalo ko se drogira.
“Činili su to rokeri, a narodnjaci su pili rakiju! Ali, davno su prošla vremena kad se znalo ko je ko. Ne krijem probao sam i ja drogu, jer da nisam ne bih znao šta sve droga može da uradi sa čovekom”, rekao je Milić Vukašinović, koji je imao velikih problema sa alkoholizmom, dok mu se droga smučila zbog silnih muka koje je prošao zbog zavisnosti njegove ćerke.

Najbolji opis čovekovog stanja kada proba heroin, koji je prema rečima narkomana kralja svih narkotika, dao je Rambo Amadeus u jednoj TV emisiji. Rambo je priznao da je duže vreme konzumirao marihuanu, koja ga je po njegovom svedočenju bacala u tešku paranoju, ali je priznao i da je jednom probao i heroin.

“Moram da se pohvalim da sam probao heroin i da imam direktno iskustvo kako utiče na čoveka. Za nekoliko sekundi kad šmrknete heroin, osećate se kao petogodišnji dečak koji je za rođendan dobio igračku koju je danima sanjao. Odjednom je vaše srce ispunjeno i odjednom ste preplavljeni nekim osećanjem, toliko lagodnim, i prosto vas popušta ona užasna nervoza koju ste nosili čitavog života i preplavi vas osećanje blagosti nečega što je tako lepo. Međutim, posle sat, dva ili tri, kreće drugi period. Period kad vas to popušta, kad se odjednom osećate kao da ste sahranjeni živi i odjednom u vama nema ničeg i odjednom ste truplo mesa i kostiju koje ne vidi nikakav razlog za sopstveno postojanje. Ja sam sutradan imao taj period otrežnjenja kada mi je bilo toliko odvratno da sam rekao sebi: “Ti više nikada više u životu ovo nećeš da probaš”.

FOTO ROJTERS

Dramsku spisateljicu Biljanu Srbljanović policija je uhvatila dok je kupovala kokain od poznatog beogradskog dilera. Inspektorima je priznala da je dva puta naručila „belo“. Iako joj je pretila kazna zatvora do tri godine, ona se izvukla. Nagodila se s tužilaštvom, pa je umesto krivičnog gonjenja platila 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

FOTO MARINA LOPIČIĆ

Mladen Vojičić Tifa iz Belog dugmeta, koji je nastupao u beogradskom klubu „Kasina“, za vreme svog boravka u srpskoj prestonici, gostovao je na Televiziji „Skaj plus“, gde je otvoreno pričao kako je koristio drogu, tačnije kombinaciju LSD-a i heroina. To je radio, kao je izjavio, da bi pobedio tremu.Frontmen „Dugmića“ Goran Bregović u jednom intervjuu je rekao da je konzumirao psihoaktivnu supstancu LSD.- Kao klinac, od šesnaeste do osamnaeste godine, u mozak sam uvaljao toliko LSD-a da moj mozak nikad posle toga nije radio ljudski – govorio je Brega.

Umrli od droge

Droga je uništila i živote mnogim poznatih u Srbiji. Prvi srpski folker koji se predozirao, i to kokainom, jeste Rodoljub Rođa Raičević, pevač i kompozitor. Umro je 7. oktobra 2001. godine, u 44. godini, a pronađen je mrtav u jednom stanu u ulici 27. marta. Legendarna glumica Sonja Savić (47), preminula je 2008. godine u svom stanu u Beogradu od posledica predoziranja narkoticima! Komšije preminule glumice rekle su da je Sonja poslednjih dana izgledala vrlo loše. “Bila je bleda, izgledala je veoma loše i više je nego očito bilo da je stalno drogirana. U stanu nije bilo uopšte nameštaja, a na sve strane nalazili su se špricevi. Sonja je spavala samo na jednom starom dušeku”, pričale su komšije. Savićeva je bila bliska i sa članovima grupe EKV. Interesantno je da je svima, celoj jednoj njihovoj postavi – Milanu Mladenoviću, Bojanu Pečaru i Margiti Stefanović, droga uništila život.

(Alo)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 8 =