Home / Arhiva / POSLE 4 MESECA PAKLA: Devojčica pobegla od džihadista na neverovatno hrabar način

POSLE 4 MESECA PAKLA: Devojčica pobegla od džihadista na neverovatno hrabar načinDevojčica (12), koja pripada kurdsko-jazidskoj zajednici, bila je u zarobljeništvu zajedno sa svojom 17-godišnjom rođakom.
Zarobili su ih pripadnici zloglasne Islamske države. Međutim, devojčica je uspela da pobegne i to na gotovo filmski način. Ona je džihadistima u čaj poturila pilule za spavanje posle čega su upali u dubok san.
Screenshot_8-32-292x300
Uspela je da se domogne teritorije koje kontrolišu Kurdi, a ovu priču je potvrdila Vian Dakil, jedina žena iz redova Jazida u iračkoj vladi.Devojčica je ispričala da su 4 meseca držane u zatočeništvu u jednoj kući u Tel Afaru, nedaleko od Mosula. Žalile su se da ne mogu da spavaju, pa su im dali pilule za spavanje. Tako su uspele da sprovedu plan u delo i pobegnu.Devojčica je ponovo sa majkom i sestrom, ali kaže da su još dva člana njene porodice u zarobljeništvu.

Islamska država posebno proganja Jazide koje smatraju nevernicima i velikim neprijateljima, a smatra se da su od 2014. godine pobili na stotine nedužnih ljudi ove zajednice.

Kurir.rs

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 2 =