Klikom na sliku pristupite sajtu.

Roditelji se trude da budu originalni u davanju imena djeci, ali ponekad preteraju. Ova imena je sud zakonom zabranio – InfoZabava.com
Home / Zabava / Roditelji se trude da budu originalni u davanju imena djeci, ali ponekad preteraju. Ova imena je sud zakonom zabranio

Roditelji se trude da budu originalni u davanju imena djeci, ali ponekad preteraju. Ova imena je sud zakonom zabranioSvaka država ima svoj zakon i normativ na osnovu koga se zna koja imena mogu da se daju djeci, a koja ne. Roditelji se danas trude da budu originalni u davanju imena djeci, ali možda nekada u svojim fantazijama preteraju. Ovo je lista imena koje je sud odbio.

Nutella (Njutela / Nutela)

Francuski par je želio da svojoj kćerki da ime po čuvenom krem namazu kako bi pokazali koliko je slatka. Sudija se nije složio sa njihovom odlukom uz obrazloženje da će zbog imena djevojčica biti meta šale. Sudija je skratio ime, pa se djevojčica sada zove Ela.

Akuma (Đavo)

Akuma na japanskom znači Đavo, a zbog pokušaja da se djetetu da ovo ime oglasio se i japanski premijer. Ministar pravosuđa je istakao kako vlada ne bi trebalo da se miješa u izbor imena, ali nakon duže rasparave ovo ime je postalo ilegalno.

Anal

Na listi zabranjenih imena na Novom Zelandu je Anal, jer je nekom roditelju iz nepoznatih razloga to ime palo na pamet.

Gesher (Most)

Norveška ima stroga pravila kada su imena djece u pitanju. Majka malog Mosta završila je u zatvoru, jer nije platila kaznu zbog korišćenja imena koje je nedozvoljeno. Ona je izjavila da joj je ime rečeno u snu i da tako treba svog sina da zove.

@

Kao i brojne zemlje, tako i Kina ne dopušta simbole i brojeve kao dio imena. Ali čuveni simbol se u kini izgovara kao “ai-ta“, što je slično zvuči kao “volim ga“ na kineskom, pa je jedan par mislio da je to pravo ime za njihovog jedinca. Sud se nije složio.

Metallica

Mala Metallica (Metalika) krštena je pod ovim imenom, ali švedski sud je rekao – ne.

Linda

Saudijska Arabija je 2014. godine objavila popis imena, među kojima je bila i Linda. Na popisu su se našla imena koja nisu dozvoljena, jer imaju povezanost sa zapadnjačkom kulturom.

Fraise

Na francuskom ovo znači jagoda, ali francuski sud je bio zabrinut zbog fraze “ ram è ne ta fraise” ili u slobodnom prevodu “dovlači guzicu ovamo”, pa su roditelji odustali od ovo ideje.

U BIH nema zabranjenih imena. U BIH su registrovana djeca sa imenima poput Plavo Nebo i Crvena Jabuka.

(b92.net)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 7 =