Klikom na sliku pristupite sajtu.

Tragedije iza bogatstva Rokfelerovih… – InfoZabava.com
Home / Misterije / Tragedije iza bogatstva Rokfelerovih…

Tragedije iza bogatstva Rokfelerovih…Rokfeleri su jedna od napoznatijih američkih dinastija, ali među pričama o bogatstvu i poslovnim uspesima su i priče o tragedijama, od ljubavnica i depresija, do kanibalizma, optužbi za ubistvo, lažnog predstavljanja…

Tvorac porodičnog bogatstva Džon D. Rokfeler poživeo je 97 godina, a neki od njegovih potomaka rano su okončali živote u tragičnim okolnostima.

Jedna od prvih tragedija koja je pogodila porodicu dogodila se 1951. kad je Džonova davna rođaka Vinifred počinila samoubistvo nakon što je ubila svoje dvoje dece u njihovoj kući u Grinviču.

Deset godina kasnije Majkl Rokfeler, 23-godišnji sin njujorškog guvernera Nelsona, umro je u misterioznim okolnostima dok je kupovao autohtone umetnine na Novoj Gvineji, njegov kanu se prevrnuo na reci, telo nikad nije bilo pronađeno, a verovalo se kako je uspeo da dopliva do obale gde su ga pojeli kanibali.

rokfel
Foto: AP/Tanjug

I smrt njegovog oca, Nelsona, koji je u četiri mandata bio guverner Njujorka, bila je misteriozna. Umro je od srčanog udara kod kuće 1979. godine, u 70. godini života, u društvu svoje 25-godišnje asistentkinje Megan Maršak sa kojom je bio u vezi, a ona je navodno čekala sat vremena pre nego je pozvala pomoć, nakon što je bivši američki podpredsednik preminuo.

Godinu pre Nelsonove smrti, njegov brat Džon Rokfeler III je poginuo u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovalo njegovo vozilo, a koja se dogodila nedaleko od porodičnog imanja Pokantiko Hils.

Ali ipak najveći skandal vezan za Rokfelere zapravo ne uključuje nijednog člana porodice. Prevarant i ubica Kristijan Gerhartšrajter uspeo je ući u srce umetničkog sveta predstavljajući se kao Klark Rokfeler. Njegova zamršena mreža laži raspala se kad je oteo vlastitu ćerku tokom borbe za starateljstvo i konačno je osuđen na zatvorsku kaznu za ubistvo Džona Sohusa, sina svoje bivše stanodavke. Lažni Rokfeler osuđen je na 27 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Advertisement

Leave a Reply