Klikom na sliku pristupite sajtu.

Za lepe snove jastuk je ponekad potrebno staviti u – frižider – InfoZabava.com
Home / Zdravlje i Ljepota / Za lepe snove jastuk je ponekad potrebno staviti u – frižider

Za lepe snove jastuk je ponekad potrebno staviti u – frižiderAko vam stalno curi nos, peckaju vas oči i suze, onda je vreme da razmislite o promeni jastuka

Ako je vaš jastuk star dve godine, znajte da 10 procenata njegove težine čine grinje i ćelije odumrle kože. Enzim pronađen u izmetu grinja može da izazove simptome slične gripu.

Rešavanju problema može da pomogne redovno usisavanje, a jastuk se, kažu stručnjaci, može staviti i u zamrzivač zbog ubijanja grinja. Takođe, treba izbegavati sušenje odeće na radatorima zbog povećanja vlažnosti vazduha, što pogoduje grinjama.

jastuk
FOTO: GIPHY

Alergija na izmet stotine mikroskopski malih grinja koje žive u jastuku manifestuje se curenjem nosa. Simptomi su, takođe, kašalj, svrab i suzenje očiju.

jastuk1
FOTO: THINKSTOCK

Poznato je da se milioni ćelija odumrle kože svaki dan akumuliraju u krevetima. Doktor Lisa Akerli iz ‚‚Hygiene Doctor” je rekla da same grinje ne prenose bolest, to je enzim u njihovom izmetu na koji su neki ljudi alergični.

jastuk2
FOTO: GIPHY

– Ako osoba ima astmu, stvar se pogoršava. Možete stalno da imate problem sa curenjem nosa, peckanjem očiju, suzenjem očiju i kašljem. Iako su simptomi neprijatni, grinje ne mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme – rekla je Lisa Akerli.

jastuk3
FOTO: GIPHY

Ona je preporučila da se ujutro ne namešta krevet jer grinje vole toplotu, pa ako se vrati posteljina to stvara neprijateljsku, hladnu atmosferu za grinje. Takođe, preporuka je pranje jastuka i sušenje u sušilicama jer ta vrelina ubija grinje.

jastuk4
FOTO: GIPHY

– Ponekad, stavite jastuke u frižider jer hladnoća ubija grinje i izbegavajte sušenje odeće na radijatorima jer vlaga čini vašu kuću privlačnom za grinje – kaže ona.

jastuk5
FOTO: GIPHY

(espreso.rs)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 6 =