Liječenje stomačnih bolova

admin
2 Min Read

Stomačni bolovi su vrlo česti i mogu biti uzrokovani mnogim različitim čimbenicima, uključujući prejedanje, probavne smetnje, infekcije i stres. U većini slučajeva, stomačni bolovi prolaze sami od sebe i ne zahtijevaju liječenje. Međutim, ako se bolovi ponavljaju ili su vrlo jaki, važno je posjetiti liječnika kako bi se utvrdio uzrok i poduzelo odgovarajuće liječenje.

Jedan od najčešćih uzroka stomačnih bolova je prejedanje ili konzumiranje nezdrave hrane. U ovom slučaju, najbolje je ograničiti unos hrane i piti puno tekućine kako bi se smanjio pritisak u trbuhu. Ako se bolovi pojave nakon jela, može pomoći uzimanje lijekova protiv bolova prema preporuci liječnika ili ljekarnika.

Stomačne bolove također mogu uzrokovati probavne smetnje, poput konstipacije ili dijareje. U ovom slučaju, preporučuje se uzimanje laksativa ili probiotics prema preporuci liječnika ili ljekarnika. Ako se bolovi pojave nakon konzumiranja određene vrste hrane, moguće je da ste alergični na tu hranu i trebate je izbjegavati u budućnosti.

Infekcije crijeva također mogu uzrokovati stomačne bolove. U ovom slučaju, potrebno je poduzeti odgovarajuće liječenje koje može uključivati lijekove protiv bolova i lijekove protiv infekcije prema preporuci liječnika.

Stres također može izazvati stomačne bolove. Ako se osjećate previše stresirano, važno je pronaći načine da se opustite i smanjite stres, poput vježbanja ili meditacije. Ako se bolovi pojavljuju često i ne nestaju unatoč promjenama u prehrani i načinu života, trebate se obratiti liječniku kako bi se utvrdio uzrok i poduzelo odgovarajuće liječenje.

Izvor: infozabava.com

TAGGED: ,
Share this Article