Kako napraviti najbolje pržene kestene u rerni

admin
2 Min Read

Prvo, stavite kestene u vodu i ostavite ih da se natope preko noći. To će ih učiniti mekšima i lakše za rezanje. Sljedećeg dana, osušite kestene i režite ih na tanke kriške. Stavite ih na lim za pečenje i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celsius oko 20-30 minuta, ili dok ne budu mekani i zlatno-smeđi.

Kada su gotovi, pospite ih malo soli i uživajte u ukusnom, hrskavom grickalicu. Ako želite, možete dodati i neke začine poput cimeta ili čilija po želji.

Prženi kesten u pećnici vrlo su jednostavni za pripremu i savršena su za zimsku sezonu. Pokušajte ih i uvjerite se u njihov ukus!

Evo jednostavnog recepta za pržene kestene u pećnici:

Sastojci:

  • 1 kilogram kestena
  • sol po želji
  • začini po želji (cimet, čili, itd.)

Stavite kestene u vodu i ostavite ih da se natope preko noći. To će ih učiniti mekšima i lakše za rezanje. Sljedećeg dana, osušite kestene i režite ih na tanke kriške. Stavite ih na lim za pečenje. Pecite kestene u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celsius oko 20-30 minuta, ili dok ne budu mekani i zlatno-smeđi. Kada su gotovi, pospite ih solju i začinima po želji. Uživajte u ukusnim, hrskavim kestenima.

Izvor: infozabava.com

Share this Article