Domaći sirup protiv kašlja

admin
2 Min Read

Domaći sirup protiv kašlja je prirodni lijek koji se lako može pripremiti u kućnim uvjetima i koji ima izvrsna svojstva za ublažavanje simptoma kašlja. Bez obzira na to je li kašalj suh ili vlažan, ovaj sirup može biti od velike pomoći za olakšavanje tegoba i ublažavanje bolesti.

Postoji mnogo recepata za pripremu domaćeg sirupa protiv kašlja, a većina se temelji na korištenju prirodnih sastojaka kao što su med, limun, cimet, korijander i drugi. Međutim, treba imati na umu da se neki od tih sastojaka ne smiju koristiti kod djece mlađe od 12 godina ili kod osoba s alergijama na određene vrste biljaka.

Da biste pripremili domaći sirup protiv kašlja, trebat će vam:

  • Med (2 žlice)
  • Sok od limuna (1 žlica)
  • Cimet (1 žličica)
  • Korijander (1 žličica)
  • Prvo, u maloj posudi pomiješajte med i sok od limuna. Zatim dodajte cimet i korijander te dobro promiješajte da se sve sastojke dobro povežu. Sirup se može konzumirati tri puta dnevno, po žlicu.

Osim što djeluje protiv kašlja, ovaj domaći sirup ima i mnoge druge zdravstvene benefite. Med je poznat po svojim antivirusnim i protuupalnim svojstvima, a limun je bogat izvor vitamina C i drugih hranjivih tvari koje pomažu u jačanju imuniteta. Cimet i korijander također imaju protuupalna svojstva te pomažu u smanjenju simptoma prehlade i gripa.

Ukoliko ste skloni alergijama, trebali biste se posavjetovati sa svojim liječnikom prije nego što počnete koristiti ovaj sirup ili bilo koje druge prirodne lijekove. Također, treba imati na umu da ovaj sirup ne treba koristiti kao zamjena za službeno propisanu terapiju već samo kao dodatak.

Izvor: infozabava.com

Share this Article