Nije zbog starenja: Evo zašto imate bore

admin
2 Min Read

Evo nekoliko razloga zašto se bore pojavljuju:

Sunčeva radijacija: Izlaganje suncu je jedan od najvećih uzroka pojave bora. Ultraljubičaste zrake pogoduju starenju kože i pojavi bora. Stoga je važno koristiti zaštitu od sunca kako biste spriječili pojavu bora.

Pušenje: Pušenje je još jedan veliki uzrok pojave bora. Dim duhana sadrži tvari koje oštećuju kožu i uzrokuju njezino starenje. Pušenje također smanjuje protok krvi u koži, što rezultira suhom i ispucalom kožom.

Dehidracija: Koža se sastoji od mnogo vode, a kada nam nedostaje tekućine, koža postaje suha i pojavljuju se bore. Pijte dovoljno vode i koristite hidratantne proizvode kako biste spriječili dehidraciju i pojavu bora.

Nedostatak sna: Kada se ne odmaramo dovoljno, naše tijelo ne može se potpuno oporaviti i to se odražava na koži. Nedostatak sna uzrokuje pojavu podočnjaka i bora. Pobrinite se da spavate dovoljno kako biste održali kožu zdravom i svježom.

Genetika: Bore se u velikoj mjeri nasljeđuju. Ako vaši roditelji imaju bore, vjerojatno će se i vama pojaviti. Međutim, to ne znači da ne možete učiniti ništa da ih spriječite. Koristeći zaštitu od sunca, izbjegavajući pušenje i pravilno se brinući o koži, možete smanjiti pojavu bora.

Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste smanjili pojavu bora:

Koristite zaštitu od sunca: Koristite kremu za sunčanje s visokim faktorom zaštite kako biste spriječili pojavu bora.

Pijte dovoljno vode: Dehidracija može dovesti do pojave bora, stoga pijte dovoljno vode kako biste održali kožu hidratiziranom.

Dormite dovoljno: Nedostatak sna može dovesti do pojave bora i podočnjaka, stoga se pobrinite da spavate dovoljno.

Koristite hidratantne proizvode: Koristite hidratantne kreme, serum i maske kako biste održali kožu hidratiziranom i spriječili pojavu bora.

Pazite na ishranu: Jedite hranu bogatu antioksidansima, poput voća i povrća, kako biste pomogli koži da se obnovi i smanjili pojavu bora.

Odbacite pušenje: Pušenje je jedan od najvećih uzroka pojave bora, stoga prestanite pušiti kako biste spriječili pojavu bora i očuvali zdravlje kože.

Izvor: infozabava.com

Share this Article