Savjeti za bijele zube i blistav sjaj

admin
2 Min Read

Evo nekoliko savjeta za održavanje bijelih zubi i blistavog sjaja:

Redovito četkajte zube najmanje dva puta dnevno, ujutro i navečer, koristeći fluoridirani zubni pastu. Koristite mekanu četkicu za zube i četkajte polako, pazeći da dobro očistite sve površine zubi.

Isperite usta nakon svakog obroka. Ovo pomaže u uklanjanju ostataka hrane i bakterija iz usta, što može spriječiti stvaranje kamenca i plaka.

Koristite pomade za čišćenje interdentalnih prostora. Ove pomade se koriste pomoću posebnog aplikatora i pomažu u uklanjanju ostataka hrane iz praznina između zubi.

Izbjegavajte hranu i piće koja mogu bojati zube, poput crvenog vina, kave, crnog čaja i soka od brusnice. Ako ih ipak pijete, isperite usta vodom ili pijte tekućinu kroz slamku kako biste smanjili kontakt s zubima.

Posjetite svog stomatologa redovito, najmanje jednom godišnje. On ili ona će očistiti zube i ukloniti sve tragove kamenca i plaka koji se ne mogu ukloniti četkanjem.

Ako želite dodatno pojačati sjaj vaših zubi, možete koristiti proizvode za poliranje zubi kod kuće ili posjetiti svog stomatologa za profesionalno poliranje.

Pijte puno vode kako biste održali usta hidratiziranima i pomogli u uklanjanju ostataka hrane.

Ukoliko se pridržavate ovih savjeta, vaši zubi će biti zdravi, bijeli i blistavi!

Pranje zubi sodom bikarbonom je alternativna metoda čišćenja zubi koja se sastoji od korištenja sode bikarbone umjesto obične zubne paste. Soda bikarbona je alkalna tvar koja ima izbjeljivački učinak i može pomoći u uklanjanju mrlja s površine zubi. Međutim, treba imati na umu da soda bikarbona može oštetiti zubnu caklinu ako se koristi previše često ili u velikim količinama.

Preporučuje se da se soda bikarbona koristi samo povremeno i da se razrijedi s malo vode prije upotrebe. Također je važno da se nakon pranja zubi sodom bikarbonom isperu usta i da se zubi četkaju običnom fluoridiranom pastom kako bi se vratila pH ravnoteža u ustima.

Izvor:infozabava.com

Share this Article