Da li možemo smršati samo hodanjem ?

admin
2 Min Read

Sigurno ste čuli da hodanje može biti odličan način da se održava dobro fizičko stanje i da se sagorijevaju kalorije. Ali, da li je moguće da se samo hodanjem postigne gubitak težine?

Pre svega, treba imati na umu da se gubitak težine postiže kada se potroše više kalorija nego što se unose. Dakle, ako hodate i sagorijevate više kalorija nego što ih unosite putem hrane i pića, možete očekivati da će se težina smanjiti. Međutim, važno je da se pridržavate zdrave i uravnotežene prehrane kako bi se postigao gubitak težine.

Hodanje je odličan način da se sagorijevaju kalorije i da se održi dobro fizičko stanje, ali ne treba očekivati da će samo hodanjem dovesti do značajnijeg gubitka težine. Da bi se postigao veći gubitak težine, potrebno je uključiti i druge fizičke aktivnosti koje mogu da povećaju sagorevanje kalorija, kao što su trčanje, vožnja bicikla ili plivanje.

Ukoliko se odlučite da se bavite hodanjem kako biste smršali, važno je da hodate redovno i da povećavate dužinu i intenzitet šetnji kako bi se poboljšalo fizičko stanje i sagorijevanje kalorija. Takođe je važno da se pridržavate zdrave i uravnotežene prehrane i da pijete dovoljno tečnosti.

Ukratko, hodanje može biti odličan način da se održi dobro fizičko stanje i da se sagorijevaju kalorije, ali da bi se postigao značajniji gubitak težine potrebno je uključiti i druge fizičke aktivnosti i pridržavati se zdrave i uravnotežene prehrane.

Koliko će kalorija biti sagoreno tokom 60 minuta hodanja zavisi od nekoliko faktora, uključujući vašu težinu, brzinu kojom hodate i nivo nagiba terena.

Procenat sagorevanja kalorija takođe može da se razlikuje ovisno o tome da li hodate po ravnom terenu ili uzbrdo.

Da bi se izračunalo koliko kalorija je sagorelo tokom 60 minuta hodanja, može se koristiti online kalkulator sagorevanja kalorija ili se može pratiti korak po korak pomoću pametnog telefona ili fitness uređaja.

Izvor: infozabava.com

Share this Article