Kako ukloniti kapilare na nogama

admin
2 Min Read

Kapilare na nogama su male vene koje se često pojavljuju na donjim udovima i koje su vidljive pod kožom. One se pojavljuju zbog slabog venskog zida ili povećanog pritiska u venama, što dovodi do njihovog proširenja. Iako kapilare na nogama nisu opasne po zdravlje, one se smatraju estetski neprihvatljivima za neke ljude.

Postoje određene metode za uklanjanje kapilara na nogama, uključujući:

  1. Laserom: Laser se koristi za koagulaciju vena, što dovodi do njihovog uništenja. Ova metoda se smatra jednom od najučinkovitijih za uklanjanje kapilara na nogama, ali može biti skuplja od drugih metoda.
  2. Sclerotherapy: Ova metoda se koristi za uklanjanje kapilara na nogama pomoću kemikalija koje se ubrizgavaju u venu. Kemikalije izazivaju zgrušavanje venske krvi, što dovodi do njihovog uništenja.
  3. Microphlebectomy: Ova metoda se koristi za uklanjanje malih vena pomoću mikroskopskih rezova. Rezovi su tako mali da se ne moraju šivati, a vena se uklanja iz tijela.
  4. Kompresijske čarape: Kompresijske čarape se koriste za povećanje pritiska u venama, što dovodi do smanjenja veličine kapilara na nogama. Ova metoda se smatra manje učinkovitom u uklanjanju kapilara, ali može pomoći u sprečavanju njihovog ponovnog pojavljivanja.

Ukoliko se odlučite za neku od metoda uklanjanja kapilara na nogama, važno je da se posavjetujete sa stručnjakom, koji će vas uputiti na najprikladniju metodu za vas.

Izvor: infozabava.com

Share this Article