Vježbe za gornji dio leđa koji će nam popraviti držanje tijela

admin
2 Min Read

Siguran sam da će vam ovaj članak pomoći u poboljšanju držanja tijela i oslobađanju boli u gornjem dijelu leđa.

Vježbe za gornji dio leđa su izuzetno važne za održavanje zdravlja i dobrog držanja tijela. Gornji dio leđa je pod stalnim stresom zbog sedentarnog načina života i dugog vremena provedenog u istom položaju, što može dovesti do bolova i nelagode. Redovitim vježbanjem možete jačati mišiće gornjeg dijela leđa i pomoći u održavanju pravilnog držanja tijela.

Evo nekoliko vježbi za gornji dio leđa koje vam mogu pomoći:

Vježba “mačka-magarac“: Stavite se na četiri kraka na podu i polako se povucite prema gore, tako da se grudni koš podigne sa podom i glava se povuče prema leđima. Zadržite ovaj položaj nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj.

Vježba “most“: Lezite na leđa sa koljenima savijenim i stopalima na podu. Ruke stavite iza glave. Podignite trbuh prema gore, tako da se tijelo izdiže sa podom. Zadržite ovaj položaj nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj.

Vježba “riba“: Lezite na trbuh sa rukama ispod glave. Podignite glavu i ramena sa podom, tako da se tijelo izdiže na prste i laktove. Zadržite ovaj položaj nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj.

Vježba “pauk“: Stavite se na četiri kraka sa rukama ispred glave. Polako podignite jednu ruku i nogu, tako da se tijelo izdiže sa podom. Zadržite ovaj položaj nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj.

Nemojte zaboraviti da se prilikom vježbanja gornjeg dijela leđa morate držati pravilnog držanja tijela i koristiti mišiće leđa.

Izvor: infozabava.com

Share this Article