Tajna nutricionista za tanki trbuh: recept za jutarnji napitak koji nećete željeti propustiti!

admin
3 Min Read

Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti za postizanje ravnog, zdravog trbuha je započeti svako jutro s zdravim napitkom. Jedan od najboljih načina za početak dana je piće koje je bogato vlaknima, proteinima i antioksidansima. Najučinkoviti recept za jutarnji napitak koji će pomoći u kontroli sala na trbuhu je smoothie od avokada, banane i zelene jabuke. Budući da je bogat vlaknima, proteinima i antioksidansima, ovaj je napitak odličan za ujutro. Mononezasićene masne kiseline, koje su ključne za održavanje zdrave tjelesne težine i srca, obiluju avokadom.

Za pripremu ovog napitka potrebno vam je:

1 avokado
1 banana
1 zelena jabuka
1/2 čaše vode

Sve sastojke treba narezati na komadiće i staviti u blender, te miksati dok ne postane glatko. Ako je potrebno, možete dodati još vode kako biste napitak lakše popili. Ovaj napitak najbolje je popiti odmah nakon pripreme kako bi se maksimalno iskoristili svi hranjivi sastojci. Osim ovog napitka, važno je pridržavati se zdrave i uravnotežene prehrane, te redovito vježbati kako biste spriječili nakupljanje sala na trbuhu. Nutricionisti također preporučuju unos dovoljno tekućine, što pomaže u izbacivanju toksina iz tijela i reguliranju metabolizma.

Jutarnji napitak od avokada, banane i zelene jabuke jedan je od najboljih načina da započnete dan i pomognete u kontroli sala na trbuhu.  Nutricionisti odavno govore o važnosti pravilnog jutarnjeg obroka za metabolizam i kontrolu tjelesne težine, a ovaj napitak savršen je način za početak dana. Osim toga, ovaj napitak je jednostavan za pripremu i ukusan, što ovaj recept čini idealnim za svakoga. Smoothie od avokada, banane i zelene jabuke, zdrava su opcija za doručak.

Visok sadržaj mononezasićenih masnih kiselina u avokadu, koji je ključan za upravljanje srcem i težinom, pomaže u smanjenju sala na trbuhu. Vitamin E, antioksidans koji održava zdravlje kože i kose, obiluje avokadom.

Banane obiluju kalijem, mineralom koji pomaže u kontroli krvnog tlaka.

Održava zdravlje očiju: Zelene jabuke sadrže vitamine A i C, koji su ključni za očuvanje zdravlja očiju. Pektin, vlakno koje se nalazi u zelenim jabukama, pomaže u kontroli apetita.

Pospješuje metabolizam: obilje vlakana, proteina i antioksidansa u ovom napitku pomaže poboljšati metabolizam i podržava zdravu probavu.

Sve u svemu, ovaj je napitak odlična opcija za početak dana jer je prepun hranjivih tvari koje će vas potaknuti i podržati u postizanju vaših ciljeva težine i zdravlja.

Izvor: www.infozabava.com

Share this Article